Geschiedenis

De uiteindelijke oorsprong van DVL Milieuservice ligt zo rond eind jaren ’80. In deze periode ontstond de eerste inzameling van afval met twee-wielcontainers. In eerste instantie werden de Nederlandse huishoudens voorzien van een container voor huishoudelijk restafval. Oprichter en eigenaar Douwe van Lingen hield zich als medewerker van een loonbedrijf zelfstandig bezig met deze distributie die nog met trekker en wagen plaatsvond. begin jaren '90 kreeg men de container voor groente- fruit en tuinafval en werd het uitzetten van afvalcontainers grootschalig. Douwe begon daarna voor zichzelf en in eerste instantie met een "eenmanszaak".

DVL Milieuservice BV werd in 2005 opgericht en na een aantal jaren vanuit de loodsen in Sint Nicolaasga gewerkt te hebben verhuisde DVL Milieu in 2009 naar Joure en in 2010 werd het servicecentrum in Budel geopend. 

Naast het verdelen van minicontainers heeft DVL Milieuservice zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van gerelateerde producten en diensten als het leveren van alle soorten containers, aanbrengen van registratie- en identificatiesystemen, registreren van inzamelgegevens, beheren en onderhouden van boven- en ondergrondse inzamelsystemen. 

Ook geeft DVL Milieuservice advies vanuit haar jarenlange expertise met betrekking tot het beheren van afvalstromen en de daarbij toe te passen inzamelsystemen.